Depressie behandeling met therapie in Almere

Zwaarte maakt leeg en alleen

Je voelt je leeg. Er lijken geen momenten meer te vinden te zijn waarop je iets anders voelt dan deze somberheid. Je weet niet meer waar je het zoeken moet, niks lijkt je op te vrolijken.

Zelfverkozen eenzaamheid

Natuurlijk hebben mensen die dicht bij je staan het in de gaten. Waarschijnlijk hebben ze geprobeerd je te helpen. Maar je liet ze niet toe, sterker nog je zonderde je beetje bij beetje alleen maar meer af. Zo kwam je elke dag iets moeilijker vooruit. Totdat alles bijna stilstaat.

Het is niet onvermijdelijk

Wat doe je er aan? De eerste stappen zijn moeilijk te herkennen. Iedereen is toch wel eens een beetje down? En je wilt toch geen aansteller zijn. Je bijt een keertje door. Je laat het niet merken. En voor je het weet sta je aan de rand van het drijfzand van een depressie. Op dat moment heb je al zo vaak gezwegen dat het nu, voor je gevoel, helemaal niet meer kan.

Trek bij een depressie aan de bel!

Ik kan er niet genoeg uitroeptekens achter zetten. Trek aan de bel. Trek aan de bel. Trek aan de bel. Je hoeft niet alles te kunnen verklaren, je hoeft het niet alleen te doen en je bent al helemaal niet zwak als je even de handdoek in de ring gooit en je omgeving vraagt, ‘Help mij’.

Ga naar een psycholoog, liever vandaag dan morgen. Je kunt er je verhaal doen en jouw stille gevecht doorbreken.

Het is vast mijn eigen schuld…

Nee. Depressieve gevoelens kunnen werkelijk overal vandaan komen. Het kan zijn dat je iets naars is overkomen. Maar het kan evengoed dat je opgewekt van aard bent, ‘geen reden tot klagen hebt’ en dat het je toch overkomt. Je hoeft de oorzaak niet te weten om iets aan de depressie te doen.

Online therapie

Depressie kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: therapie online.

Herken je jezelf of heb je een vraag over de behandeling van een depressie of therapie? Bel of mail voor een afspraak bij Psychologen Almere.